Energiasivu

Tiedämme että energian tarve maailmalla on rajussa kasvussa. Yhteiskunta sähköistyy ja autotkin ovat pian mukana kasvavalla markkinalla. Sähköä pitää saada, muuten ei talous kykene kasvamaan. Tähän valtavaan kysynnän kasvuun haluamme terveempää ratkaisua kuin ydinvoima.

Tänäpäivänä esim. Suomen sähkömarkkinoilla on keskihinta sähköllä 40 euron tietämillä kesäisin jokaista Megawattituntia kohden. Talvisin tuo hinta nousee kovan kysynnän vuoksi ja huonon tarjonnan vuoksi 90 - 100 euroon / MWh.

Nyt on valtiovalta tullut mukaan peliin ja lupaa tuulisähkön tuottajalle vähintäin 105 euroa / MWh.
Erotuksen maksaa siis valtio verovaroista. Tämä tariffi antaakin nyt investoinneille vauhtia ja tuulivoimaa ollaan rakentamassa joka mäkeen ja rantaan. Isot tuulivoimapuistot taas eivät ole tervetulleita mökkiläisten naapuriin. Kaikki pitävät ajatuksesta rakentaa tuulivoimaa, mutta kukaan ei halua niitä naapuriinsa.Rakentamalla merelle poistuu kaikki haitat ja säästyy maat muuhun käyttöön.

Sähkön hinnan tulevaisuus näyttää synkältä. Siis kuluttajalle. Hinta nousee kasvavaa vauhtia ja se muodostaa ennenpitkää ison ongelman kansalaisten vuosimenoissa. Ainoastaan tuomalla lisää tarjontaa saadaan hintaa alaspäin. Uusiutuvat energialähteet merellä ovat ilmaisia. Siksi niitä pitää suosia ja ottaa käyttöön nopeasti.