Rahoitus

Tervetuloa rahoituksen sivulle:

Kokonaishankkeelle on arvioitu tarvitsevan 10 - 12 miljardin euron rahoitus.
Tuo summa on tarkoitus hankkia isoilta sijoittajilta maailman suurimmista pörsseistä.
Laskemme liikkeelle osakeannin, mutta vasta saatuamme rakennusluvat.

Tätä ennen tulemme tarvitsemaan miljoonia euroja.

Hankkeesta on tehdään ympäristöselvityksiä ja konsultaatioita runsaasti monenlaisesta asiasta ja asian sivusta. Kehitystoimisto tulee tarvitsemaan paljon resursseja ennen kuin lapio iskee Raippaluodon rantaan. Siksi tulemme laskemaan liikkeelle "Osto-option". Paperin jossa luvataan ostaa sen haltijalta laitteistoa energiapuistoon. Ilman tuota paperia ei siis laitetoimittaja pääse myymään meille yhtäkään laitetta.

Osto-optio on siis lupaus. Voi käydä niin että lupausta ei koskaan voida toteuttaa. Jos rakennuslupaa ei projektille heru niin jää osto-optiot lunastamatta. Riskipaperi siis.


OSTO-OPTIO ESIMERKKI, tuulivoimalle, aurinkovoimalle ja merivoimalle1. vuosi
2. vuosi
3. vuosi
4. vuosi
Tuulivoima optiot 2500 kpl
Uuden option hinta 1000 eur
Uuden option hinta 2000 eur
Uuden option hinta 3000 eur
Hinta vaihtopörssimme mukaisesti
Aurinkovoima optiot 1000 kpl
Uuden option hinta 500 eur
Uuden option hinta 1000 eur
Uuden option hinta 1500
Hinta vaihtopörssimme mukaisesti
Merivoima optiot 2000 kpl
Uuden option hinta 1000 eur
Uuden option hinta 2000 eur
Uuden option hinta 3000 eur
Hinta vaihtopörssimme mukaisesti
Optio-ohjelman aloitusvaiheessa laskemme liikkeelle 2500 kappaletta tuulivoima optiota. Optio maksaa ensimmäisenä vuotena esim. 1.000 eur / kpl. Option saa ostaa kuka tahansa joka haluaa olla mukana tukemassa hanketta omilla rahoillaan. Optiolla saa oikeuden myydä energiapuistoon 1 MW edestä tuulivoimalaitteistoa. Option saa sen haltija myydä koska tahansa, mihin hintaan tahansa, kenelle tahansa. Pidämme nettisivullamme osto ja vaihtopörssiä missä ostajat ja myyjät voivat kohdata.

Seuraavana vuotena laskemme liikkeelle optioita niin kauan kunnes 2500 kappaletta on myyty ja merkitty. Mutta hinta nousee esim. 2.000 euroon / kappaleelta.

Kolmantena vuotena laskemme lisää optioita liikkeelle ellei kaikki 2.500 kappaletta ole jo merkitty.
Ja hinta nousee esim. 3.000 euroon / kappaleelta.

Neljäntenä vuotena hinta laitetaan "kellumaan" jolloin sen hinta määräytyy täysin osto ja vaihtopörssimme tarjonnan mukaisesti. Vain taivas on rajana.

Viidentenä vuotena odotamme saavamme tiedon rakennusluvasta. Se on joko positiivinen tai negatiivinen. Kun lupa rakentamiseen on saatu ja tilaukset laitteistotoimittajilta aloitetaan voi vain kuvitella mitä tapahtuu osto-optioiden hinnoille ?

Näin voi jokainen suomalainen olla mukana pienelläkin sijoituksella tekemässä historiaa ja ehkä itselleenkin pientä tiliä ?  Mutta varoituksen sana myös. Tässä voi käydä hullusti ja kaikki rahat menee Kankkulan kaivoon jos ei Suomen ja Ruotsin hallitukset myöntäisi meille oikeutta rakentaa energiapuistoa ja siltaa Merenkurkun yli.

Sinä päätät mihin sijoitat !